Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

hořká čokoláda z kakaových bobů 70%

Zpět
  • Autor: vitek75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka

Energetická hodnota celkem: 2260 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 22, Cukry (g): 51, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 226 kJ

Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 3.6, Sacharidy (g): 5.1, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 5.1, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Pražené kakaové boby rozemeleme na mlýnku na mák. Vzniklou hmotu smícháme s třtinovým cukrem a kouskem vanilky a znovu umeleme v mlýnku na mák. Je třeba mlít pomalu, aby se mlýnek nezahříval, jinak se hmota lepí. Vzniklou hmotu zahříváme na vodní lázni na teplotu asi 70-85 °C za občasného tření lžičkou nebo stěrkou (konšování) 4-5 hodin. Z původně sypké hmoty se stane nejprve hustá kaše a poté řídká kaše. Když hmota začne mírně houstnout, je hotovo - nalijeme hmotu do formiček a necháme ztuhnout. Doma dělaná čokoláda není nikdy tak hladká, jako kupovaná, ale je domácí. Možno přidat různé ingredience, jako jsou mandle nebo ořechy.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 08. 2017 21:49
Určitě dobré. ale náročné.
24. 08. 2017 19:13
Tak tohle rozhodně vyzkouším.

Naši partneři